Åre
– Skandinaviens Bästa Skidåkning

I Åre finns något som är unikt i Sverige – fallhöjd. Åreskutan, med sina 1.420 möh, har hela 1.050 meters fallhöjd från toppen och ner till byn. Detta ger en fallhöjd som kan jämföras med vad många alporter erbjuder. Liftsystemet består av 110 nedfarter och 42 liftar. Utöver detta finns ett offpistområde i världsklass och en prisbelönt Dreampark. Aktiviteterna på Åreskutan är många – de vanligaste är skidåkning på vintern och vandring och mountainbike på sommaren. Säsongen är lång. Liftarna öppnar för skidåkning i mitten av november och har öppet till början av maj. I juni startar sommarsäsongen, som pågår fram till oktober.
Detta gör byn till ett besöksmål som passar året runt. Åre by ligger precis vid foten av Åreskutan och det gör att allt ligger väldigt samlat. I princip hela byn med boendeanläggningar, butiker, restauranger och aktiviteter, finns samlat inom en kilometer. Torget är byns centrum och naturliga mötespunkt. Här arrangeras också en hel del arrangemang som t ex konserter, marknader, utställningar, tävlingar och olika events.

Under vintern sker i princip varje vecka något större evenemang som lockar många besökare. Många av dessa arrangemang, inte minst de Alpina Världscuptävlingarna, har gjort Åre till en riktig världskändis! Åre har senaste 10 åren utvecklats mycket, både med nya boendeanläggningar och nya butiker. Befolkningen har ökat med 50%. Åres varumärke är idag starkare än någonsin! I Åre finns också en intressant historik, där byn utvecklats successivt under mer än 1000 år. Åre Kyrka byggdes på 1200-talet. Första liften, Bergbanan, byggdes redan 1910 och Kabinbanan som går upp till Åreskutan invigdes 1976. Sista 10 åren har liftsystemet moderniserats med snabbgående stol och gondolliftar. Och fler gondolliftar, men även nya nedfarter, planeras att byggas de närmsta åren. Alpina VM arrangeras i Åre 2019.

Här hittar du Lake Lodge

Lake Lodge ligger på Årevägen 173 i västra delen av Åre. Precis nedanför Åres mest populära lift, VM8:an. Det är gångavstånd, 800 meter, till centrala Åre (Torget). Järnvägsstationen ligger 700 meter öster om Lake Lodge.